top of page
  • Forfatterens bildeRenate E

Hva er min motivasjon for å drive med RTT?

For litt over 5 år siden oppdaget jeg et kurs som heter Uncompromised life med Marisa Peer. Det var min aller første erfaring med hypnose og hypnoterapi.

Dette kurset var så dyptgående, og viste seg å bli så livsforandrende for meg personlig, at jeg tok meg selv i å dagdrømme om hvordan jeg potensielt kunne hjelpe andre med det jeg lærte. Det inspirerte meg så fundamentalt.


På dette tidspunktet tenkte jeg ikke så mye på at det faktisk eksisterte en utdannelse innenfor RTT. Sannsynligvis tenkte jeg at dette var resultatet av en lang, lang karriere som psykolog og hypnoterapeut - kunnskap som lå langt utenfor min rekkevidde.

Noe som også var riktig, for RTT er resultatet av Marisa sin lange, lange karriere med erfainger og utdannelser som kan blåse deg av banen.

Men, heldigvis, satte hun sammen det aller beste fra det hun kan, noe som resulterte i det vi nå kjenner som Rapid transformational therapy.Jobber mot at du skal elske deg selv
Elsk deg selv


Tilbake i 2019, da jeg ikke visste noe som helst om dette, tok jeg fatt på dette kurset i hypnoterapi, som gjorde så sterkt inntrykk på meg, at jeg visste at det ville for alltid forandre meg - og at det var en nødvendighet om jeg skulle oppnå å leve et bedre liv både mentalt og fysisk.

De neste 6 månedene jobbet jeg dedikert med kurset. Ikke fordi jeg måtte.

Kurset varte bare i 12 uker. Men fordi jeg kjente merkbare, store endringer - noe som motiverte meg til å fortsette.

Den aller første merkbare endringen var at en livslang "venn", også kalt "Indre kritiker" gikk i oppløsning og forsvant. En intens og slem demon, som var så høylytt i sitt nærvær at jeg aldri hadde sett for meg at jeg skulle få oppleve livet uten den. Det hadde liksom bare blitt en del av meg, trodde jeg. Og da Indre kritiker forsvant, satt jeg igjen med et slags deilig tomrom av stillhet på innsiden - som jeg kunne fylle med akkurat det jeg ville selv.

Jeg var ikke lenger dominert av en stemme som hørte fortiden til.


Det neste som skjedde var at jeg gikk fra å tenke på meg selv som et offer for omstendighetene - til å forstå at jeg hadde mer makt over livet mitt enn jeg trodde. Der jeg tidligere trodde at jeg ikke hadde så mange valg, åpnet det seg en port av muligheter.

Jeg fikk plutselig en stemme, og jeg turde så smått å ta litt mer plass, vise hva jeg trengte, sette grenser - og plutselig innså jeg at jeg endelig kunne bli kjent med meg selv, være nysgjerrig på den egentlige Renate som hadde druknet i alle lagene med ytre støy.


Det var som å finne ny del inne i meg selv som hadde vært gjemt, og oppdage en helt annen verden enn den jeg hadde levd i inntil da.

Det var helt enkelt som å åpne øynene og virkelig for første gang se.

Som å bli født på nytt.


Og etter det har jeg blitt født på nytt mange, mange ganger.

Denne stadige gjenfødelsen er en renselsesprosess hvor gamle lag faller av - skrelles som lagene på en løk. Kommer stadig inn til nye dypereliggende lag, som man ofte ikke engang vet at eksisterer, før de får lys.


For meg, ble RTT noe magisk.


Det var likevel ikke før noen år senere at jeg endelig tok utdannelsen som jeg har i dag - og kan stolt kalle meg en RTT-terapeut.


Faktisk, så var det ingen tvil da jeg først oppdaget utdannelsen i RTT - for jeg visste jo akkurat hvor transformerende det hadde vært for meg! Og, at det var noe jeg virkelig ønsket å bringe videre inn i norge, hvor RTT ikke er spesielt godt kjent ennå.

Heldigvis begynner vi å bli noen terapeuter her i landet nå, og det er veldig gledelig. Sammen jobber vi alle for å tilby et rikere utvalg av hjelp og støtte innenfor mental helse, og det trenger vi i disse dager hvor flere og flere sliter - helt unødig, og ofte altfor lenge.


Når det er sagt så er RTT for dem som mener alvor og virkelig er klar for en prosess som kan være dyptgående. For RTT setter i gang en prosess, som varer lenge etter en sesjon.

Nye lag med følelser kommer frem for forløsning - men for å komme ut av det man står fast i nå, er det helt essensielt at det blir sett på.

Det er derfor jeg og andre RTTére er her for å holde deg i hånden på reisen, så du ikke går den alene.


Hva velger du?

Det livet du lever nå?

Eller, å ha det bedre, men du må gjennom dypet en liten tur først?


Min motivasjon er å hjelpe andre, med noe som hjalp meg.

Er du med?Fra mitt hjerte til ditt,

Renate

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page