top of page
  • Forfatterens bildeRenate E

Du er ikke den du var

Oppdatert: 17. apr.

Eller er du fortsatt det?


Barndommen former oss fundamentalt, men uansett hvor dype inntrykk vi sitter igjen med, er vi ikke lenger det barnet vi engang var.

Som barn er vi prisgitt dem vi har rundt oss, avhengige av de voksne og deres levemåte. Deres veier blir våre veier. Det er lite et barn kan gjøre med omstendighetene sine.

Derfor er det ikke så vanskelig å forstå at barn ofte blir et resultat av omgivelsene.

De overlever ved å kopiere andre og å tilpasse seg. Nesten uansett omstendigheter.


Alle barn har generelt begrensede valgmuligheter uten en voksens innvirkning. I så måte er de litt hjelpeløse. De kommer til verden, og resten er opp til andre; måltider, sosialisering, hygiene, å komme seg rundt, tilrettelegging av søvn mm. Når alt er vel, blir babyen behandlet som en liten gudinne og får dekket alle behov uten å måtte foreta seg så mye mer enn å lage noen lyder. 


Hvis barndommen blir tøff, kan vi ende opp som utrygge sjeler i en verden vi ikke føler oss hjemme i. På uendelig leting etter egen identitet. Da kan det være styrkende å si hei til vårt indre barn, prøve å forstå hvem vi egentlig er innerst inne. Finne det barnet som kom til verden full av tro på at alle behov ville bli dekket. Pjokken som falt hundre ganger for å lære seg å gå, men som reiste seg hver gang. Nurket som tok skjeen til munnen og bommet igjen og igjen, men aldri gav opp. Det barnet kan vi lære så mye av.Ditt indre barn trenger deg
Indre barn


Det er lett å tro at man kjenner seg selv ganske godt. Men er det egentlig dine tanker du tenker, eller noen andres? Det er ikke alt inne i deg som faktisk er ditt. Den du er nå, er et resultat av erfaringer og opplevelser, miljø, foreldre, venner, søsken, medmennesker, samfunn, med mer. Rusk og rask dratt med på veien fra barndommen. Og fra andre. Inne i mellom alt ligger heldigvis både gull, glitter og edelstener, som fint kan tas vare på. Miksen av alle disse elementene ligger og flyter inne i deg. Venter på situasjoner som enten lager bobler, bølger eller tsunami. Og under det som flyter, ligger grunnfjellet, den virkelige delen av deg som du må bli kjent med, og forstå.


En bil kan ikke repareres og forbedres om man ikke vet hvordan den fungerer. Det hjelper sjelden å vurdere bare lakken og ekstrautstyret. Litt sånn er det med oss mennesker også.


Av og til kan det virke enklere å overlate roret til andre, la dem styre den skuten som er deg. På den måten kan de få skylden når ting ikke helt gikk slik det skulle. Men, med selv den aller beste intensjon, vil andre aldri kunne overta med suksess. Det er bare du som kan lykkes med å leve ditt liv. 

Flyte avsted med vær og vind, eller sette intensjonelle seil mot lysere horisonter?


Først når du tar tak i roret selv ligger muligheten der for et ekte, godt liv, og med et ekte, godt liv tilføyer du noe ekte og godt til andres liv.

Selvutvikling er essensielt; det arbeidet du legger i deg selv vil nyttiggjøre både deg - og verden rundt deg. Et menneske som er bevisst, kan bevisstgjøre andre.

Et menneske som har det bra vil behandle medmennesker bra, påvirke omgivelsene positivt og være med på å bryte et negativt familie-mønster. 


Den gode nyheten er at du ikke lenger er et hjelpeløst barn, avhengig av andre for å overleve. Det holder at du husker det barnet, er nysgjerrig på det barnet og blir den forelderen for ditt indre barn som du kanskje aldri hadde i barndommen.

Du trenger ikke lenger å leve de mønstrene og vanene som du engang var tvunget til å leve.


Som voksen er vi ikke ferdig utviklet, selv om vi er ferdig utvokst. Hele livet ligger mulighetene der til å forme livet, hoppe ut av offer-tilstanden og opp i førersetet i vårt eget liv. Ta fatt på spakene som styrer den fabrikken som er deg. Fylle opp med all den næringen du har bruk for. Både fysisk og mentalt. En fabrikk som er fylt opp med alt den behøver kan så smått begynne å sende ut til andre. Gi av godene uten å tømmes, fordi den stadig produserer nytt. Det er en fabrikk som har kommet inn i et godt mønster.


Er du klar for å tørke støv av fabrikken din, proppe den med alt den trenger for å fungere optimalt? Det er bare du som vet hva akkurat din fabrikk har bruk for, og hvilke goder den kan bidra med i verden - når du blir kjent med deg selv, på nytt.


Noen elementer som er fine å fylle deg med er egenkjærlighet, selv-forståelse og aksept. Men, det kan være litt udefinerbart og vanskelig å gripe tak i på egenhånd.


Jeg er her, om du trenger hjelp på veien.


Bestill en intro-time her, så finner ut om RTT kan ta deg nærmere dine personlige mål <3


Renate

9 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page